Anmeldelser af koncerter
 
Alt for Damerne
Berlingske Tidende
BT
Ekstra Bladet
Fyens Stiftstidende
Politiken
Zoo - Ny

Alt for Damerne ***** - Super

Ren lykke

Efter at have lyttet halvanden ton nye og gamle optagelser igennem (!) har bandet, der er holdt op med at kalde sig "Danmarks Kedeligste Orkester" og i stedet er begyndt at kalde sig "Verdens Lykkeligste Band", samlet 30 af sine mest populære sange på albummet "Live 99". Der er "Nærmest Lykkelig", "Kærligheden Overvinder Alt", "Det er Samfundets Skyld" og alle de andre, som noget enhver dansker med et blødt punkt for TV-2 - og Steffen Brandt... - kan synge med på. Og det er næsten som at være der selv.

 

Berlingske Tidende

Vi er alle i samme båd

...men det er kun TV-2, som synger om det

Af Per Reinholdt Nielsen

Gruppen har ikke alene et prunkløst sammenspil tillært under de knappe firsere og new wave-bølgens opgør med rockens overflodsproduktioner og beregnende forbrødring med samfundets laveste lag. TV-2 er også en helt særlig konstruktion, som anført af den talende sanger, Steffen Brandt, håndterer en satire, noget dejligt dansk og en folkelighed uden at kamme over og lefle for den laveste fælles-nævner.

Det kan man igen forvisse sig om på gruppens dobbelte live-album, som er den første udgivelse på TV-2's eget pladeselskab. "Verdens Lykkeligste Band" fortsætter der, hvor det forrige live-album "Fri som fuglen", fra 1987 slap og understreger med kun genvalg af et enkelt nummer, at TV-2 år efter år stille og roligt har føjet nye slagere til deres allerede dengang store katalog.

 

BT ******

Som at være der selv

"Bornholm, Bornholm, Bornholm. Tak for ferieglæder min ven. Bornholm vi vil mødes igen."

En live-CD med TV-2 begynder "som sådan" som den bør. Og derfra er det helt som at være der selv. Til en af de mange oplevelser, man har kunnet gennemleve med Danmarks måske festligste live-band i en koncertrække optaget fra 1992-98.

Steffen Brandts taler mellem numrene er med - dejligt dansk - samt et lige så skønt skud Århus Horns. Og publikums fællessang, som er lidt belastende at lægge stue til, men på den anden side i allerhøjeste grad også er en del af en TV-2 koncert - publikum er medspiller - og når man nu alligevel selv "er der"!

 

Ekstra Bladet *******

Køb den

Genialt! Storslået!
Pragt-plade fra TV-2!

Af Morten V. Poulsen

... Live-udgaverne af "Kys Bruden", "Det Er Samfundets Skyld", "Line Jørgensen, Voldum", "Kærligheden Overvinder Alt", "Der Går Min Klasselærer" og alle de andre 90'er-træffere er nærmest forrygende.

...

Steffen Brandt & co. har med live-albummet "Verdens Lykkeligste Band" begået et mesterværk af de helt sjældne.

 

Fyens Stiftstidende ******

Værd at vente 12 år på

Live-cd: TV-2 mestrer kunsten at overføre den fortættede live-stemning til cd.

Af Lene Kryger

"Verdens lykkeligste band - live 99"

Lige siden TV-2 i 1983 forvandlede "Admiralens Vise" til forbløffende og forfriskende rap, har Århus-bandet været kult i Danmark.

Få andre orkestre har i samme grad evnet at affotografere strømninger i tiden og omforme dem til bidende satiriske eller underspillet naive popsange.

Endda uden på noget tidspunkt at komme til at virke bedrevidende frelste eller korreksende. Steffen Brandt & Co. bevarer den lune distance og smilet i øjenkrogen, der afslører, at de ikke selv er helt upåvirkede af den verden, der omgiver dem.

Konceptet er egentlig kedsommelig enkelt: gedigen rock med tonsvis af guitargejl tilsat hvinende flotte blæserarrangementer og Steffen Brandts karakteristiske stemme.

Men lykkeligvis gror Steffen Brandt aldrig for alvor fast i rocksangerattituden. Derfor bliver de første 18 års pladeproduktion også meget mere end en registrering af en musikalsk udvikling, nemlig en skildring af stadier i et menneskeliv.

Udviklingen går fra vred ung fyr i sort over afklaret, lykkelig mand - stadig i sort - frem til slut-90'ernes eftertænksomme og registrerende mand med grå tindinger. En udvikling, der aldrig bliver sat og kontrær, men bevarer den livgivende nysgerrighed og et kynisk røntgenblik.

Det er 12 år siden, TV-2 sidst udgav en live-cd, og selv om jeg ikke anede, at jeg havde længtes efter en opfølger, så gik det op for mig i samme øjeblik, jeg satte cd 1 på afspilleren.

Guderne skal vide, at Steffen Brandt ikke er verdens største sanger. Men hvad han mangler i stemmepragt og teknik, bliver tifold vejet op af hans helt unikke tekst-beherskelse og uovertrufne karma.

Man spejder heldigvis forgæves efter tomgang og rutinespækkede fraser på dobbelt-albummet, der er et orgie i overskud, spilleglæde og nærvær.

Sangene, der stammer fra de seneste syv års live-koncerter, er udvalgt af TV-2 i skøn forening med fans, der har været inde på bandets hjemmeside og stemme.

Ikke overraskende er sange som "Line Jørgensen, Voldum", "Det er samfundets skyld", "Kys det nu", "Yndlingsbabe" og "Bag duggede ruder" blandt topscorerne. Så meget desto mere velgørende at der også er blevet plads til sjældnere sange som "Skanderborg Station" og "Sommer i Danmark".

Og så må jeg endnu en gang rose TV-2 for den konsekvente brug af blæsere. The Århus Horns er en aldeles uundværlig del af TV-2s live-setup! For pokker hvor de spiller godt!

Cd-romdelen falder jeg til gengæld ikke i svime over. Det er fint nok med live-billeder og et optryk af teksterne til de 30 udvalgte sange, men lur mig om jeg gider sidde og tjekke tekster på skærmen. Nej, for mig er topmålet af interaktivitet nemlig at høre de hundredevis af publikummer, der til- sammen udgør TV-2's autonome kor. Fryd, for en gang gåsehud, jeg får af at lytte til dem!

 

Politiken

Fyndige underdrivelser

TV-2 transmitterer hverdagens poesi ind bag duggede ruder

Af Erik Jensen

DET ER DEN særlige Brandtske evne til at se det humoristiske i den hængemulede danske mand og hans forhold til 'kvinden som sådan', der sammen med de forløsende enkle, sine steder næsten ensformige melodier, har gjort TV-2 til det mest elskede rockorkester siden salig Gasolin. Et band og en sangskriver, der næsten kan få os til at glemme forbeholdene, le lidt lumsk af os selv og måske ligefrem kysse det satans liv og derfor er det oplagte valg til hverdag og den fest, som nu lægges på plade for første gang siden live-albummet Fri som fuglen fra 1987.

...

NOGLE AF DE ældste slagsange er klædeligt renset væk på Verdens Lykkeligste Band, hvor der også er plads til en besynderlighed som Mad Og Retfærdighed Vs. 2.

Et eksempel på den evne til at balancere mellem det fyndigt folkelige og det spidsfindigt sarkastiske, der har givet TV-2 tilnavnet 'det intellektuelle ShuBiDua' og bevirket, at kvartetten i næsten 20 år har bevaret både respekten og populariteten.

 

Zoo ****** - Fremragende, bør anskaffes

Live 99 (Verdens Lykkeligste Band)

Jysk hardcore-pop til og om den danske folkesjæl. I alt 30 klassikere - plukket fra forskellige TV-2-koncerter - og samlet på to cd'er. Sange som "Det Er Samfundets Skyld", "Kærligheden Overvinder Alt" og "Bag Duggede Ruder" varierer ikke meget fra studieindspilningerne, men de afleveres med en tætpakket og forførende live-energi, som garanterer lykkestunder hos selv det mest bovloamme publikum.

 Forside | TV-2 | Nyheder | Diskografi | Biografi | Biografen | Koncerter | Gæstelisten
Stjernekasterne | Medlemsblad | Hitlisten | Lytterbreve | Konkurrence | E-mail | Søg

Copyright © TV-2 & Stjernekasterne. Oplysninger kan frit citeres - med kildeangivelse
Redaktion: Stjernekasterne. Booking: Århus Musikkontor. Web-house: Dialog Design