Anmeldelser af Hits
 
Berlingske Tidende
BT (TV-2 hørt fra TV2)
Jyllands-Posten
Ringkøbing Amts Dagblad - Ny
Urban
Vejle Amts Folkeblad

Berlingske Tidende * * * * * *

Steffen og generationen

»Hits« Steffen Brandt og TV-2 er på bølgelængde med en hel generation. Det har århusianerneværet i snart 25 år. ...

... Indimellem er det genialt, andre steder fænomenalt, sjældent uddateret og næsten aldrig kedeligt og banalt. På papiret er gruppens egentlige albumer af gedigen kvalitet - med pladeperioden fra 1985-1988 som den klart bedste. Jeg nævner i flæng fra perioden: »Nærmest Lykkelig«, »Kys Det Nu« (Det Satans Liv)«, »Tidens Kvinder«, »Fri Som Fuglen«. Hvem kan stå for enkeltperler fra middelgode, tidlige albumer, når titlerne lyder navne som »Bag Duggede Ruder«, »Popmusikerens Vise«, »lanternen«. ...

- Link til hele anmeldelsen

 

BT (TV-2 hørt fra TV2) * * * * * *

TV-2 hørt fra TV2

Det her handler heldigvis ikke om Nyhederne fra TV 2 eller TV-2. Men om en genudsendelse af de 37 bedste indslag fra Danmarks smukkest betitlede popgruppe.

HITS« fra dem med bindestregen er en helvedes masse dejlige musikminutter fra et af de få bands, der både holder vand og holder hovedet højt efter flere end 20 turbo-år. Et af Danmarks bedste overhovedet fordi TV-2 aldrig har tvivlet på egne kvaliteter og frem for alt altid kendt sine begrænsninger. Og »HITS« er også en DVD fuld af fire timers velspillede koncert-klip og 15 glimrende musik-videoer.

Dermed kan vi rigtige mænd og tidens kvinder både høre og se, at der er mindst tre ting, der ikke har forandret sig gennem årene -...

...og heller ikke skal - nemlig Tivoli, Tipsbladet og TV-2.

Selvom respekten er dyb, er TV-2 dog også en størrelse, der kun lader sig styre på afstand. Med en fjernbetjening. De vil hjertens gerne spille for os andre, men vi skal ikke komme helt hen og røre ved dem.

Og det er måske netop det, Gaul og de grå gutter bevidst har valgt som varemærket i deres musik. ...

- Link til hele anmeldelsen af Jes Dorph-Petersen, TV2

 

Jyllands-Posten * * * * * *

Af Uffe Christensen

Danmarks dejligste...

... Fascinerende at opleve den markante udvikling, der er sket i Steffen Brandts tekstunivers. Fra det minimalistiske konceptagtige via hans bidende ironiske bemærkninger går det over stok og sten til hans tilbagelænede underfundighed, som den f.eks. kommer til udtryk i en af hans nyeste tekster "På kanten af småt brandbart".

TV-2 gøres ofte mere eller mindre synonymt med Steffen Brandt, men det er ikke at yde Hans Erik Lerchenfeld, Sven Gaul og Georg Olesen retfærdighed. Uden denne tætte trio havde TV-2 ikke været, hvad bandet er i dag. Kvartetten har hang til at præsentere sig s elv som Danmarks kedeligste orkester. Nu må det være slut!

Jeg mener: TV-2 er jo Danmarks dejligste orkester Summen af en lang og stabil karriere i et omskifteligt samfund.

 

 

Ringkøbing Amts Dagblad

Af Søren Christensen

Nærmest fremragende

... Selvom de glimrende sange fra forsanger Steffen Brandts hånd ikke kommer i en så lind strøm som tidligere, så er »Kys bruden«, »Der går min klasselærer«, »Big Time og Honning« og ikke mindst melankolske »Line Jørgensen, Voldum« nærmest fremragende.
På det lækre bokssæt findes, foruden de største hits helt frem til 2002-udgivelsen »På kanten af småt brændbart«, også en dvd med liveoptagelser samt nogle finurlige videoer.
Så selv om man har sørget for at investere i alle TV-2´s albums, så er der endnu en god grund til at anskaffe sig den nye opsamling.

 

Urban

Det bedste fra TV-2

TV-2 har samlet 37 af gruppens bedste hits til et dobbeltalbum, der netop er sendt på gaden under den bekvemme titel "Hits". Mere spændende er vel egentlig, at der med cd'erne også medfølger en dvd med i alt fire timers optagelser af koncerter, videoer og interviews. Dvd'en indeholder optagelser fra fire koncerter i perioden 1988 til 2003.

 

 

 

Vejle Amts Folkeblad

TV-2 - nu med boks

... Ganske vist har Brandt tidligere krævet kvinden ned på alle fire, men et eller andet sted er al bandets musik en hyldest til kvinden i vores liv. Hvad enten hun er 18 eller 80, bor i Voldum eller bag duggede ruder. Der er sange med helt tilbage fra »Fantastiske Toyota« og frem til fire sange fra det nyeste studiealbum, og en hastig gennemlytning afslører faktisk, at TV-2's lyd - og tekster - holder distancen særdeles fint.

Måske holder de gamle sange endda en kende bedre end de nye. Melodierne er mere ørehængende, ganske enkelt. Steffen Brandt har alle dage været en sangskriver med ørerne dybt nede i tidsånden, og set på den led er disse 37 sange et fint og vedkommende katalog over trends fra de seneste 20 år. ...Forside | TV-2 | Nyheder | Diskografi | Biografi | Biografen | Koncerter | Gæstelisten
Stjernekasterne | Medlemsblad | Hitlisten | Lytterbreve | Konkurrence | E-mail | Søg

Copyright © TV-2 & Stjernekasterne. Oplysninger kan frit citeres - med kildeangivelse
Redaktion: Stjernekasterne. Booking: Skandinavian. Web-house: Dialog Design