Anmeldelser af »Tæt trafik i Herning«


Presseklip   >  Nyheder   >  OversigtAjour - 18.11.2018Tæt trafik i Herning

B.T.  * * * *
TV-2 – Ganske enkelt

B.T. Metro  * * * *
TV-2 har genfundet sa(n)gens kerne

Børsen   * * * * *
TV-2 er stadig på toppen efter 37 år

Fyens Stiftstidende / Jysk Fynske Medier    * * * *
Teksterne favner de fremmede, de uglesete, de oversete - og alle os andre

Weekendavisen
Hos TV-2 er det business as usual


Læs også:
DR
Tv-2 synger om ghettoer, integration og Yahya Hassan på nyt, samfundskritisk album
Normalt synger Steffen Brandt og co. om kvinder, mænd og parforhold. Sådan er det ikke på albummet 'Tæt trafik i Herning':
Link til hele artiklen 


B.T.   * * * *

TV-2 – Ganske enkelt

Af Henning Høeg

... Sange som 'Buddy Holly i Sønderborg', 'Tæt Trafik i Herning', og 'Drengene fra Caltex' beviser ubesværet, at Steffen Brandt stadig er én af vores allerbedste komponister.

Sangstemmen er måske ikke helt som den var engang. Men hvad Brandts vokal anno 2018 måske ikke har i omfang, vinder den i tyngde og personlighed.

Og med Greg Walsh tilbage i producerstolen spiller TV-2 med en glød og et overblik, der skaber den perfekte ramme omkring Steffen Brandts dybt tilfredsstillende sange...

Link til hele anmeldelsen

 
 


B.T. Metro   * * * *

TV-2 har genfundet sa(n)gens kerne

Af Bjørn Lange

... På ’Tæt trafik i Herning’ er TV-2 nemlig trådt væk fra de seneste albums uklædelige EDM og er tilbage ved sa(n)gens kerne: guitar, bas, trommer, keys og ikke så meget andet.

Udover de klassiske popmelodier, selvfølgelig, der gør sange som ’Don’t Get Me Started’ og ’Buddy Holly i Sønderborg’ til noget af det bedste fra de fire århusianere i mere end to årtier.

Også på tekstfronten er Brandt i vanlig storform...

Link til hele anmeldelsen

 Børsen   * * * * *

TV-2 er stadig på toppen efter 37 år

Af Niels Pedersen

... Færger, stationer og broer og alle de andre menneskeskabte indslag i landskabet sniger sig ind i Steffen Brandts tekster, og modsat hos politikerne er det for det meste uden brok. Det kan han ellers godt finde ud af, altså brokke sig, og han gør det i glimt på dette 19. studiealbum med Aarhus-gruppen.

... 2018-aftapningen rocker mere end den popper, og det er slet ikke skidt. Gruppen har flagret på de seneste skiver, men er hevet tilbage på midtbanen af producerne Greg Walsh, som de arbejdede med i 1980'erne, og Kristian Leth, som giver plads til lyrik og løfter melodierne frem.

Hvad angår brokkeelementet, falder den obligatoriske ørefigen i "Stille og Rolig Søndag i Aarhus", hvor et af tidens temaer koges ned til et valg mellem at lukke friheden eller frygten ind.

Link til hele anmeldelsen


 


 
 


Fyens Stiftstidende / Jysk Fynske Medier    * * * *

Teksterne favner de fremmede, de uglesete, de oversete - og alle os andre

Af Lene Kryger

... Grænser musikken generelt til det lidt for velkendte, er Steffen Brandts tekster anderledes tvetydige. Den ironiske distance har han gennem gruppens 37 år forfinet til det sublime. Sangskriver Brandt holder emnerne præcis så langt ud fra kroppen, at man ikke nødvendigvis kan tage mennesket Brandt til indtægt for teksternes budskab. Denne gang skildrer Steffen Brandt livet som det former sig i ghettoen, i udkanten, i parforholdet og i erindringen, så ordene bliver en fremstrakt hånd til de fremmede, de uglesete, de oversete - og alle os andre.

... Musikalsk er "Ødelagt land" ikke albummets mest insisterende, men det er teksten til gengæld: "Lad ikke din krig blive til vores krig / lad vores fred blive til din". Så også denne gang får Steffen Brandt stukket til en af tidens mest ophedede debatter.

Link til hele anmeldelsen

 Weekendavisen

Hos TV-2 er det business as usual

Af Klaus Lynggaard

... Både den fine 'Buddy Holly i Sønderborg' og den bedårende ukulele-drevne 'Danser himlen blå' er jordnær romantik a la TV-2. Alvoren presser sig på i 'Evig og altid', der afsynges herligt hæst, og 'Ødelagt land' giver hyggen fingeren. Yay.

Effekten af 'integrationspolitikken' under Støjberg tages under behandling i den på overfladen harmløse 'Stille og rolig søndag i Aarhus V', som er Brandt, når han er bedst: 'Imamen råber Gud er stor efter en, der råber fuck/to børn slutter fred i en krig, der har varet længe nok ...'

Link til hele anmeldelsen  Copyright © TV-2 & Stjernekasterne · Oplysninger kan frit citeres med kildeangivelse · Redaktion & layout: Stjernekasterne