Anmeldelser af »Showtime«


Presseklip   >  Nyheder   >  OversigtAjour - 28.2.2011Fyns Amts Avis * * * * *
Lykken er pudset på din sag
Gaffa * * * *
Showtime
Holbæk Amts Venstreblad * * * * *
Formidable oldtimere - ny
Information
Brandt og den brændende kærlighed
JydskeVestkysten * * * * *
Brandt har genfundet det kedeligste orkester
Jyllands-Posten * * * *
Showtime
Kultunaut  * * * *
Showtime 
Midtjyllands Avis  * * * * *
Show-biz as Usual – ny 
Nordjyske Stiftstidende  * * * * *
Pop for alvor
Weekendavisen 
Charmerende kvartet og unik rapstemme - ny
Århus Stiftstidende  * * * *
The show goes on
Xq28.dk * * * * *
It's Showtime

Læs også:
Torben Bille: TV-2 skal bæres herfraFyns Amts Avis  * * * * * *

Lykken er pudset på din sag

Af Jesper Hougaard Larsen

... Når Brandts ord får kød og blod – og musik – blinker alle advarselslamperne: I 12 nye sange afsøger Brandt for 117. gang kærlighedens væsen. Her råbes der fuck til kærligheden – der tages afsked med det menneske, du slet ikke kan være foruden, og du står med tomme hænder og blødende hjerte, mens du håber evigt liv og et lys på den anden side. Her præsenteres en salme for de tunge, som er for alle de unge, de ældre og svage. Og vi får lov at læse med i en stil med emnet død. – Det handler kort og godt om livet, døden og kærligheden – intet mindre, som Steffen Brandt selv ville udtrykke det.

Musikalsk gør tv-2 det igen: Leverer ørehængere tilsat pop og stramme kompositioner – ikke mindst på de numre, hvor produceren hedder Thomas Troelsen. Og man er ikke i tvivl: Det er tv-2, der nu på 30.år fører os ind i en verden, der bobler og syder af livsglæde og med en ukuelig tro på at kærligheden trods dårlige odds kan overvinde alt.

Forudsigeligt? Jo vist, men ærligt og leveret med hjerteblod af en sammenspillet kvartet, der stadig følger med tidens toner, og samtidig forbliver tro mod det oprindelige tv-2-koncept. I de 12 sange leveres billeder af det søgende, tvivlende og kæmpende menneske. Og som i de fleste af Brandts sange peges der på det nødvendige møde mellem et ‘jeg’ og et ‘du’, og ind imellem dukker en 3. part op, f.eks. i åbningsnummeret: /Her tag min hånd kom følg mig ud/ sluk lyset, luk porten jeg vil møde min Gud/han
står lige derovre i hjørnet og vinker/

Gaffa  * * * * * *

Showtime

Af Jan Ostrup Poulsen

... På Showtime er det igen produceren Thomas Troelsen, der sidder med styrepinden. Ikke særligt overraskende, men et modigt valg. For hvor længe kan denne poppens dreng tilføre det aldrende orkester en troværdig lyd? Det kan han stadig på Showtime, der tager et par gevaldige ture rundt i den store popkarrusel, hvor pomp og pragt er dagsordensættende. Det er således rimeligt feststemt i adskillige af de hårdtpumpede melodier, hvor både Fuck Den Kærlighed og Som I Himlen leder tankerne hen på ABBAs Gimme Gimme Gimme. Sådan sættes tonen.

Men Showtime gør også en dyd ud af ikke at sætte den klassiske TV-2-sang over styr. Det hele ender derfor ikke i konfetti, men finder også ind til den velkomponerede sang, der så ikke helt har fordums slidstyrke. Steffen Brandt fortsætter i sin velkendte gænge med at synge om kærligheden og vores trang til selviscenesættelse. Det er individet kontra fællesskabet, og her er overskudsmennesket Steffen Brandt selvfølgelig ikke i tvivl om, hvor den er gal. Men man savner uvilkårligt, at han selv sænker paraderne og viser mere af sig selv, som det sker i den poetiske Vandfald.

Link til hele anmeldelsen

Holbæk Amts Venstreblad  * * * * * *

Formidable oldtimere

På 30. år leverer TV-2 varen. Stilsikre og lette popsange med tunge budskaber.

Af Allan Rasmussen

... Musikalsk har bandet valgt at fortsætte samarbejdet
med Thomas Troelsen i jagten på den ultimative
TV-2-popsang - helst med et par TV-2-typiske
»ba-baa de oh«.

Men også en ny mand er hentet ind fra indie-scenen. Frederik Thaae har arbejdet med og givet lidt plads til et par musikalske udskejelser, især med nummeret »Læg mig nu ned« og »Upside Down«, hvor Steffen Brandt vover sig ud i at synge noget af teksten på engelsk, men også generelt har TV-2-lyden fået et lidt skævt og disharmonisk præg - men ikke, så min moster ikke kan kende det længere. Så bare rolig fans.

En smuk ballade »Den dag min elskede kommer hjem«, flere radio-parate hits og den ene klassiske TV-2-popsang efter den anden på »Showtime« cementerer TV-2 fast på pop-tronen, som et uovertruffent hold oldtimere i dansk musik.

Information

Brandt og den brændende kærlighed

Selv om de dygtige producere ligger i trefold, brænder Brandt heldigvis stadig igennem på TV2's nye album

Af Anita Brask Rasmussen

Han er popmusikkens Tøger Seidenfaden. Denne Steffen Brandt fra Århus. Han er den, der siger det, der skal siges. Han er den, der tør tale om kærlighed, når vi andre er holdt op med at mærke efter. Han er den, der synger om brok, når det hele er blevet for meget, og vi har glemt, hvordan det er at have for lidt. Han er den, der kan se det smukke i En Mand og Hans Hund. Og Bob Dylan. Samtidig. Han er den, der giver os alle sammen lov til at være her. Til at være her sammen. Men han er også den, der spørger os: Hvordan kan så mange mennesker i længden være tilfreds med så lidt?

...

Der er tidspunkter, hvor det hele går op i en højere enhed, som det sker på nummeret »Den dag min elskede kommer hjem« og »Go’ tur hjem«, som har den renhed og ærlighed, der kendetegner mange af de numre, der i dag står som uspolerbare beviser på TV-2’s storhed som »De første kærester på månen« på pladen af samme navn fra 2005 og »Bag Duggede Ruder« på Beat fra 1983 og ja hele pladen Nærmest Lykkelig fra 1988, hvorfra det nærmest er umuligt at fremhæve et nummer frem for et andet.

Link til hele anmeldelsen

JydskeVestkysten  * * * * * *

Brandt har genfundet det kedeligste orkester

Af Peter Tougaard

... Showtime« er ikke nogen undtagelse. Den anslår lige præcis den let melankolske og smukke stemning, der passer så forbasket godt til den danske folkesjæl. Denne gang med et strejf af uendeligheden i Kraftwerk-synthesizer og luftig elektronik til at bære Steffen Brandts jordnære aarhusianer-stemme ind i pophimlen.

...

Er »Showtime« så den bedste TV-2-plade eller nummer fem eller... Fuldstændig lige meget, for det er en klassisk TV-2-plade, hvilket vil sige, at Brandt endnu en gang genopfinder Danmarks Kedeligste Orkester – og det gør han forrygende godt. I en tid, når det er blevet umoderne at lytte til en hel plade med adskillige kompositioner, giver »Showtime« kun mening, hvis man lige netop lytter til hele pladen.

For det er stemningen – følelsen – fornemmelsen, der løfter TV-2 op over mængden, og den indtræder først efter to-tre skæringer – også selvom radiohittet »Fuck den kærlighed« allerede kommer som andet nummer, og indledningen med »Showtime« er rigtig god.

Når man først hen til »Upside down« – nummer otte på pladen, så er man både solgt og købt.
Og derfra er det bare at pudse sølvtøjet og glæde sig over den patina, det tretårnede har tillagt sig.

Jyllands-Posten  * * * * * *

Showtime

Af Anders Houmøller Thomsen

... Ny på producerholdet er den langskæggede og uforudsigelige pop-rebel Frederik Thaae (alias A Kid Hereafter). Hans produktion skal bringe eventyrlyst og bidsk nyskabelse frem i veteran-foretagendet TV-2.

Det lykkes i en vis grad, f.eks. med det fine stryger-arrangement i den usentimentale ”Salme for de tunge”. Og TV-2 er sonisk set for viderekomne i den Thomas Troelsen-producerede ”Læg mig nu ned”, der stikker ud med elektronisk dynamik tilsat et Pulp-klingende omkvæd.

.....

I en tid hvor genbrugstanken er i høj kurs, kan man forsvare, at Steffen Brandt og co. vælger at raffinere frem for at radikalisere på et nyt album, der er med til at markere Aarhus-bandets 30 års jubilæum.

Steffen Brandt leverer i hvert fald igen dén håndfuld sange, som giver trofaste fans fejende refræner og finurlig signatur-sanselighed for plade-pengene. ”Fuck den kærlighed” viser vejen med et vidtåbent og popfavnende omkvæd, der blæser lytteren den direkte genvej til et følsomt og universelt tilflugtssted. Fyren i sangen har egentlig vendt ryggen til håbet, men: ”Man kæmper imod/ og lander på en dag/ hvor solen skinner/ og lykken er pudset på din sag”.

Link til hele anmeldelsen

Kultunaut  * * * * * *

Velproduceret og velarrangeret plade

Af Martin Lind

... Nummeret Som i himlen er filosofisk og eftertænksomt med strofer som: "Jeg ville ikke gå alene, hvis jeg var dig. Du kunne møde skæbnenm, det kunne være mig". Go tur hjem trækker spor tilbage til klassikeren Skanderborg station, og det svinger bare derudaf.

Læg dig nu ned er pladens tungeste nummer, arrangementet er rodet og frasen: "Let's spend our life together, now I need You more than ever" er kliché ramt. Dette er muligvis hensigten, men "joken" er desværre ikke overbevisende. Dog er det imponerende, at Steffen Brandt ingen problemer har med at ramme falsetten. I samme ende ligger det funky nummer Bæres herfra som bliver kedeligt og forudsigeligt og ikke formår at bide sig fast, heller ikke efter tredje gennemlytning. I modsatte ende finder vi Den dag min elskede kommer hjem, der er et fremragende nummer med en fornuftigt og ikke alt for dominerende strygerbelægning, og en melodi der rammer plet.

Salme for de tunge, kan tolkes som en bekymring for, at vi i Danmark er i fare for at blive spist af vores omverden - eller at kloden stille og roligt er ved at fortære sig selv, og det kan der jo unægtelig være noget om. Også i dette nummer går tingende op i en højere enhed både med melodi, arrangement og tekst. Kommentarer til samtiden får vi heldigvis flere af, i Upside down, der handler om den overfladiskhed, egoisme og smartness der har præget samfundet i de senere år.

Det er endnu engang Thomas Troelsen der har produceret, og det er både en styrke og en svaghed. Frederik Thaae har også været med på holdet denne gang, og synes at tilføre nogle stramme arrangementer, og det virker. Pladens styrke er, at den trods et par lidt malplacerede elecktronika-inspirerede beats på numerene En stil med emnet død og Bæres herfra samlet set fungerer rigtig godt. TV2 leverer en gedigen plade i Showtime, der overordnet er velproduceret og velarrangeret.”.

Link til hele anmeldelsen

Midtjyllands Avis  * * * * * *

Show-biz as Usual

Af Christian Kloch Larsen

... » Showtime « er TV-2, når det er bedst.

Steffen Brandt fanger igen tidsånden med sine skarpe tekster og det velkendte skæve smil. Denne gang med lidt mere død, » fucking kærlighed« og global nedsmeltning mellem linjerne, for livet anno 2011 er trods alt også et alvorligt anliggende – selv for Danmarks lykkeligste Orkester. »Det er showtime og alle advarselslamperne blinker« .

Musikalsk er der også takter af nutidens toner på det nye album, hvilket nok især kan tilskrives de to producere Thomas Troelsen og Frederik » A kid Hereafter « Thaae. Optakten til nummeret » Ubesvaret « er for eksempel en kær hilsen til Nephew, og den poetiske finale, » Vandfald « er i TV-2-sammenhæng overraskende meget electronica.

Nordjyske Stiftstidende  * * * * * *

Pop for alvor

Af Ove Nørhave

... Sammenlignet med den luftige og meget ligefremme ”For dig...” kræver ”Showtime” væsentligt flere gennemlytninger for at falde ordentligt på plads ude i alle hjørner.

Og det kan godt være, at tv-2 med singlen ”Fuck den kærlighed” har skabt et af sine største hits – hvem ved, måske endda større end ”De første kærester på Månen” – men dén viser sig hurtigt at være et af mange højdepunkter.

I sit valg af tekster kunne man ellers godt tro, at ”Showtime” ville have en hel del imod sig, for den handler meget om afsked som følge af dødsfald – tydeligst i de dybt rørende ”Go tur hjem” og ”En stil med emnet død”, men også mindst tre-fire andre steder – og åbnet for sluserne bliver der virkelig til allersidst i ”Vandfald”, men teksterne falder meget naturligt og ligepå. Og rammer umiddelbart dybere end tidligere. Her er tydeligvis mere på spil end før, og væk er tidligere tidens (selv)ironi.

Tidens overflade får et svirp i ”Upside Down”, og vi var jo blevet advaret allerede fra første nummer: ”Det er showtime, og alle advarselslamperne blinker”, men først og sidst er problemet, at vi glemmer at leve, at livet bliver spildt, og ”det eneste, jeg ikke har: tid”, som det lyder i ”Ubesvaret”.

Som altid giver tv-2 plads til mindst én outsider, der stikker af fra de andre – og mon ikke det er den moderne bud på en salme, ”Salme for de tunge”, med et budskab, der ikke er til at tage fejl af: ”Leve længe til vi dør, længe leve til vi dør”.

...

Ikke en cd, man bliver færdig med lige med det første. Og tak for det!

Weekendavisen

Charmerende kvartet og unik rapstemme

Af Per Reinholdt Nielsen

Projektet lykkes til fulde. Showtime er klassisk TV-2 og rummer adskillige sange af høj standard, uden at der går rutine i rundgangene.

30 års karriere passerer revy på fineste vis, og TV-2 betaler tilbage til kilder som Kraftwerk, The Beach Boys, ABBA, Pet Shop Boys, The Beatles, The Rolling Stones og sig selv flere steder på Showtime som de hædersmænd, de er.

Med bistand fra de tre yngre produceresser Thomas Troelsen, Frederik Thaae og Kristian Vad har TV-2 pudset deres eget arvesølv af og er kommet op med en aldeles pletfri, driftsikker og neonfunklende synthrock.

Gruppen spiller videre i nøjagtig samme rille af godt og gedigent europæiseret rockmusik med et stramt beat og gode omkvæd, som på Showtime er fint garneret med et klassisk romantisk klaverspil, strygere og operakor. Arrangementerne låner af blandt andet pop og musical og har her og der lidt rockguitar på et album, der uden at overraske stadig har bevaret en forbløffende friskhed.

I endnu en række mundrette og veloplagte tekster slipper Steffen Brandt suverænt godt fra at skildre det satans liv med en blanding af spidse kommentarer, ironiske indspark og en god portion egne erfaringer og følelser.

Århus Stiftstidende  * * * * * *

The show goes on

TV-2 leverer bundsolidt, musikalsk håndværk, der taler til hjerne, hjerte og danskeren som sådan.

Af Rasmus Præst

... Resultatet er umiskendeligt TV-2’sk. Et steady beat, en god melodi og højt til loftet. Troelsen tilsætter godt med synth og pumpende bas til Brandts ofte ekstremt veldrejede tekster. Et godt eksempel her på er førstesinglen, »Fuck Den Kærlighed.«
Hov, hvad var nu det!? Jo, De læste rigtigt. Fuck blev der sagt!
»Læg Mig Nu Ned« fraviger dog fra den skabelon. Her er der skruet ned for de store armbevægelser og op for trommemaskinerne. Lyden er tør og sender fluks tankerne tilbage til bandets unge år i start-firserne.

...

»Showtime« skal nok holde liv i showet, som TV-2 udsætter Hr. og Fru Danmark for på tredje årti. It goes on og tak for det!.

Link til hele anmeldelsen

Xq28.dk  * * * * * *

It's Showtime

Af Christian Astner

Tv-2 har gjort det rigtig godt op igennem årene, og albummet ”Show Time” er ikke en undtagelse! Den første single er allerede udkommet, det er s...

Albummet er en rigtig god blanding, hvor man får lidt af det hele. Gode pop sange som ”Fuck den Kærlighed” og ”Upside Down”. Der er god stemning på ”Upside Down” der bliver blandet danske og engelske gloser på en god måde, sådan at det virkelig svinger. Så når Steffen Brandt synger: ”Come on babe, lets go, vi dansker quik quik slow, et kosmisk afterglow, hey skat det er bare os” så kan man næsten ikke lade værd med at sidde stille!

Tv-2 har været rigtig gode til at følge udviklingen i musikken, og til at forny sig selv, men stadig beholde deres troværdighed. Så de forstår virkelig at leve op til titlen som Danmarks mest succesrige band!

Gode kærligheds / pop radio-sange fylder som altid en del på Tv-2’s album, især sangen ” Bæres Herfra”. Her fanger teksten virkelig en, selvom den er simpel ”Jeg ved ikke baby, hvordan det er kommet så vidt, gå hver til sit, jeg ved ikke baby, om der er mere at sige, er det først lige begyndt, er det snart forbi? Du ser mig i skyggen jeg ser dig i lyset”. En tekst, der får en til at tænke over tingene, og man får lyst til at høre sangen igen, igen.

Så kommer der på albummet noget i en helt anden stil, sangen ”Som i Himlen” men igen rammer teksten. Men der er alligevel et eller andet over denne sang, som ikke rigtig minder om TV-2 og TV-2’s stil, måske er dette positivt eller negativt, det er svært at forklare, det er som at nogle sange er lidt for rockede, blandet med for lidt pop.

Link til hele anmeldelsen

  Copyright © TV-2 & Stjernekasterne · Oplysninger kan frit citeres med kildeangivelse · Redaktion & layout: Stjernekasterne