Anmeldelser af »Bag Duggede Ruder 1981-2012«


Presseklip   >  Nyheder   >  OversigtAjour - 10.1.2013Bag Duggede Ruder (1981-2012)

B.T. * * * * *
TV-2 - Det nye danske lys. Flot cd-boks

Fyensstift.dk
Et kunstværk, der gennem mere end 30 år har taget livtag med livet, døden og kærligheden

Information
Middelklassens spanker & Co.


Læs også:
Torben Bille: TV-2 la’r sig boksbehandle

Gaffa: De flotteste TV-2-fotos 1983-2012

Morgenavisen Jyllands-Posten:
Succeser, Overraskelser og vildspor

Læs anmeldelsen på bibzoom.dk af sangbogen De 50 største, som udkom samtidig med boksen:
Rigtige Mænd bli'r ved og ved  (4 ud af 5 ugler)B.T.  * * * * * *

TV-2 – Det nye danske lys. Flot cd-boks

Af Henning Høeg

Ligesom forrige århundredes store malere finder Steffen Brandt og TV-2 det helt specielle danske lys - et lys, der skinner ud af hver en lille detalje i gruppens nye gigantiske boks-sæt 'Bag Duggede Ruder'

....

Umiddelbart griber man efter de titler, man kender bedst, 'Nutidens Unge', 'De Første Kærester på Månen' og dén om de rigtige mænd, der bare ikke gider høre mere vrøvl. Og takket være den danske lydstudietroldmand og remastermester Jørgen Bo Behrensdorff har de titler da også pludseligt fået helt nyt liv.

... Efter et par dage i selskab med dette musikalske overflødighedshorn er det vældet af ukendte og glemte sange, der virkelig har bragt nyt liv og næsten euforisk glæde til undertegnedes stuer og bil-højtalere.

Link til hele anmeldelsenFyensstift.dk

Et kunstværk, der gennem mere end 30 år har taget livtag med livet, døden og kærligheden

Af Jesper Hougaard Larsen

Når det giver mening at bringe en anmeldelse af rockbandet tv-2s nye boksset på en kirkelig hjemmeside skyldes det flere ting.r'

For det første: Kristendom og kultur er områder i tilværelsen, som gennem mange år har haft og stadig har fælles berøringsflader.

For det andet: Med tv-2s musik og tekster (alle skrevet af Steffen Brandt) står vi med et kunstværk, der gennem mere end 30 år har taget livtag med livet, døden og kærligheden, og det er absolut vedkommende i en kirkelig sammenhæng at se nærmere på det.

For det tredje så har Steffen Brandts tekster fra slutningen af 90'erne og frem til det seneste studiealbum i 2011 bevæget sig længere og dybere ind i områder af tilværelsen, hvor 'det religiøse' dukker op.

...

Når man i Brandts univers bliver slugt af noget større (selve livet, kærligheden, eksistensen eller 'det religiøse'), er det voldsomt. Så handler det stort set altid om at nogen eller noget er på sporet af dig. Vi får ikke noget endegyldigt svar på, hvad det er der er så alt-slugende, at man risikerer at blive spyttet ud efter at have været under behandling. Svarene findes derude et sted i mødet med 'den anden' og ind imellem i mødet med 'Den store kærlighed', 'den evige længsel', 'hjerteblodet', men de findes ikke som endelige løsninger på livets store spørgsmål. Dog kan man sige, at når man er på jagt efter mere liv og kærlighed, så er det en jagt der finder sted på kanten af både småt og stort brændbart, på kanten mellem fortvivlelse og håb, mellem endelighed og evighed.

Link til hele anmeldelsen

Information

Middelklassens spanker & Co.

De levnede ikke middelklassen og ærkedanskeren en chance for at flygte fra sig selv. Og alligevel sang nationen lykkeligt med. TV-2 fejrer sine 30 år med et komplet bokssæt med 19 album

Af Ralf Christensen

Måske var det bare, fordi han knirkede så eksotisk jysk. Måske var det, fordi han rappede så smooth som glasskår. Eller fordi den ranglede mand fyldte sin læderjakke ud på samme måde, som jeg fyldte min dynejakke: Umage.

Det var en stor, provinsiel oplevelse at høre TV-2 dengang i 80’erne. Først i 1984 »Popmusikerens Vise« og »Bag Duggede Ruder«, der føltes som usandsynlige hits, fordi et aarhusiansk band kunne synge på dialekt og alligevel vinde vores gunst.

...

Nu fylder TV-2 30 år. Eller det var faktisk sidste år, men det fejres nu med det voluminøse, grundige bokssæt Bag Duggede Ruder. 19 album, to ekstra cd’er og en dvd.

....

Forsanger Steffen Brandts tekster begyndte i mekanisk betonede sange befolket af multinationale selskaber og fremmedgjorte individer. Snart bevægede han sig ud i det mere inderligt personlige, men vendte også snart optikken udad og blev en ikonisk ferm middelklasserevser – med en ad åre aftagende ironi.

Med nu 30 år på bagen kan kvartetten stadig samle Familien Danmark om en gedigen gang fællessang og livsstilsspanking.

Link til hele anmeldelsen

Morgenavisen Jyllands-Posten

Successer

Succeser, overraskelser og vildspor

De levnede ikke middelklassen og ærkedanskeren en chance for at flygte fra sig selv. Og alligevel sang nationen lykkeligt med. TV-2 fejrer sine 30 år med et komplet bokssæt med 19 album

Af Peter Schollert

Gennemgang: TV-2 har passeret 30 år. Det markeres i dag med en gratis koncert i Aarhus og udgivelsen af et bokssæt med først og fremmest studiealbummene. Bandets trommeslager, Sven Gaul, og sanger og sangskriver Steffen Brandt husker tilbage og vurderer, om de gamle plader stadig holder.

...

Link til webartiklen "Der er smækket med døre i TV-2" om ovenstående

  Copyright © TV-2 & Stjernekasterne · Oplysninger kan frit citeres med kildeangivelse · Redaktion & layout: Stjernekasterne