Anmeldelser af »Det Gode Liv«


Presseklip   >  Nyheder   >  Oversigt



Ajour - 3.3.2015



Det Gode Liv

Berlingske  * * * *
Ind og ud af komfortzonen

B.T. * * * *
TV-2 lyder stadig som TV-2 – heldigvis

Fyens Stift
'Det Gode Liv' sætter tv-2s og Brandts sange fra 1981 til 2015 ind i en sammenhæng

Gaffa  * * * * *
Ikke kun for sjov. Veteranerne kæmper videre og bider fra sig.

Jyllands-Posten  * * * *
Smæk til håbløse drømmere

Nordjyske  * * * * *
Musik til tiden


Læs også:
Gaffa: TV-2 fra A-Å
'Pop-veteranerne er ude med ikke mindre end deres 18. album, der har fået titlen Det Gode Liv (læs GAFFAs anmeldelse her). Dog ikke forstået som livet, når det kører på skinner og alt er, som det skal være – "det gode liv er ikke kun Netflix og HBO, selvom det også er en del af det", som Steffen Brandt udtrykker det – det er det hele og fulde liv med alle dets bagsider og konflikter. Det gode liv er det liv, der er. Det liv, man lever – med alt hvad det nu indebærer. I anledning af albummet har vi sat Steffen Brandt stævne over en kop kaffe for at gennemgå Tv-2 fra A til Å – intet mindre. Tag en dyb indånding og så ellers god fornøjelse!'


 


Berlingske  * * * * * *

Ind og ud af komfortzonen

Af Michael Charles Gaunt

... Man har fortsat fornemmelsen af, at Steffen Brandt og TV-2 kan skrive melodisk iørefaldende sange i søvne. Dem er der en del af her. Sange der flyder ubesværet og allerede første gang lyder som noget, der har taget bo i én for længe siden.

I denne kategori falder numre som »Nu Da Vi Ikke Er Kærester Mere« med sine nøgterne, dalende verselinjer og himmelvendte omkvæd, den ligefremme førstesingle »Frys« og ikke mindst »Lee Harvey Oswald Helmuth«, der har nogle veloplagt associerende vers, men som trækkes ned af et lidt for begivenhedsløst omkvæd.

...

Og så er det også sjovt at høre TV-2 gå Pink Floyd i bedene på den store albumlukker »Berlin«. Det lyder virkelig godt. Og ikke rigtig som det TV-2, vi kender. Det samme kan man sige om »Bagud Af Dansen«, der bestemt har gode anslag. Men når TV-2 så vælger at imitere Coldplay i omkvædet, ender sangtitlen desværre som lidt af en profeti.

Det er med andre ord lidt af en blandet fornøjelse at lytte til »Det Gode Liv«. Alt er solidt og driftsikkert. Det kunne være værre, men det kunne bestemt også være bedre.

Bandet søger mod nye horisonter, men det er samtidig uden for alvor at give slip på deres fortid. Og det giver altså altså en lidt kedelig deja-vu-følelse indimellem. Det kunne være spændende at høre, hvad der ville ske, hvis de for alvor turde træde ud af komfortzonen næste gang.

Link til hele anmeldelsen

 



B.T.  * * * * * *

TV-2 lyder stadig som TV-2 - Heldigvis

Af Henning Høeg

... Bare forbi Steffen, Sven, Georg og Hans Erik stadig lyder som sig selv, betyder det bestemt ikke, at det godt 40 år gamle band, der udgav deres første album som TV-2 i 1981, er holdt helt op med at udfordre og provokere.

...

Hans Erik Lerchenfeldt har ganske enkelt aldrig været bedre.

Og det samme kan siges om trommeslager Sven Gaul og bassist Georg Olesen, der hele vejen igennem 'Det Gode Liv' spiller stramt, solidt og melodiøst og endnu engang minder os om, at 'less is more' - Nogle gange ér det virkelig de markeringer og de toner, som IKKE spilles, der gør den store forskel.

...

Af andre kommende TV-2-klassikere er det værd at nævne 'Nu da vi ikke er kærester mere', 'Lee Harvey Oswald Helmuth' og den geniale 'Hospitalet for ødelagte ting', der sammen med 'Berlin' kandiderer til titlen; 'albummets bedste'.

De tre sange viser også tre forskellige sider af Steffen Brandt, der igen formår at være evigt ung, gammel før tiden og helt uden alder.

Således kunne 'Nu da vi ikke er kærester mere' med sin elastiske melodi og sit perfekte arrangement sagtens stamme fra 'En deljig torsdag' eller 'Rigtige mænd ..' - Klassisk TV-2. Modsat er 'Lee Harvey Oswald Helmuth' et afrundet søndagsportræt af en mand, der bestemt ikke er helt ung længere. En sang som kun 'Gamle Brandt' kan skrive. Og endelig er 'Hospitalet for ødelagte ting' et hjertegribende bevis på, at poeten Steffen Brandt imod samtlige odds er blevet bedre med tiden'.

Med et nærmest Cohen'sk overblik beskriver Steffen Brandt her den person, det nogle gange rammes lidt for hårdt af livet.

»Afdelingen for tabte sager fandt dig på et grædende hotel. Sammen med 30 skriftlige klager og et ansigt ude af sig selv«.

Så enkelt og genialt kan det gøres.

....

Link til hele anmeldelsen


 


Gaffa 5 stjerner

Gaffa  * * * * * *

Ikke kun for sjov. Veteranerne kæmper videre og bider fra sig

Af Jan Ostrup Poulsen

...

Det Gode Liv kaster TV-2 sig ud i den store flotte lyd. Det er Cadillacen, der er kørt frem, og den cruiser sig forholdsvis stilsikkert ud ad de snorlige veje. Der bliver spillet med et fornemt overskud og en tro på, at den gode popsang kan blive til fællessang. TV-2 har ikke mistet de catchy omkvæd, som det fremføres i Frys, og på albummets fuldtræffer Lee Harvey Oswald Helmuth kører det bare for det melodistærke orkester. Og så er Georg Olesens rullende basgange en nydelse i sig selv.

...

Det Gode Liv er lyden af et orkester, der kæmper for alt, det har kært.

Link til hele anmeldelsen

 
 


Fyens Stift

'Det Gode Liv' sætter tv-2s og Brandts sange fra 1981 til 2015 ind i en sammenhæng

Af Jesper Hougaard Larsen

... "Det gode liv" er fyldt med sprogperler, som er typiske Brandtske ordspil:

"Lige præcis på det her sted/går solen aldrig rigtig ned/man kan se hvor fremtiden begynder"
"Dig og så mig og så natten derude, som skruer os ned på laveste blus. Man kan ligefrem høre ulvene tude, om lidt sætter frygten ild til dit hus"
"Alt er givet, alt er taget, der er ingen steder at gå hen. Så jeg bliver, kæmper slaget, hvis bare jeg ku gøre det godt igen".

Conny Nielsen (Hollywood), Jørgen Leth og Aalborg Symfoniorkester er klædelige gæster på "Det gode liv". De tilfører en energi til tv-2 og viser et band, der trods 35 år på banen både holder fast i traditionen og musikalsk hele tiden afsøger nye horisonter. Og så har denne anmeldelse slet ikke fokuseret på, at der ligger et par syng-med-sange, der allerede kører på radiostationerne ("Frys" og "Bagud af dansen"), at der musikalsk er aftryk af Pink Floyd og Coldplay (og sikkert mange flere) og at det sidste nr. på pladen Berlin understreger tog- og banegårdsmetaforikken, som Brandt har fælles med et af sine store forbilleder, nemlig Bob Dylan.

Sneen falder tungt/fra himlen over Berlin/dråber af din øjenskygge/i dit halve glas vin/Afstanden imellem os/er en U-Bahn station/Dit tog kører om lidt/venter ikke på nogen/Forsvindingspunktet/i mørket med ryggen til/gennem frakken brænder/forsoning og farvel/Der mellem lysene/på Gasthaus Stöberhai/går jeg og vores fremtid/trodsigt hver sin vej/Afstanden imellem os/er en U-Bahn station/Dit tog kører om lidt/venter ikke på nogen/""

Det gode liv" er mere end et hospital for ødelagte ting og et tog, der kører uden at vente på nogen. Det er en udgivelse, der sætter tv-2s og Brandts sange fra 1981 til 2015 ind i en sammenhæng med fire årtier med referencer til et levet liv på både det personlige og det samfundsmæssige plan. Det kan vel være, at der er gentagelser af old-school-tv-2 på albummet, og hvad så? Hvis pulsen er på livet, døden og kærligheden og vi som lyttere udfordres til at tænke med på det satans liv med opfordringen til at kysse det og være til stede som ansvarlige mennesker, kan vi nemt tåle gentagelser og give os selv lov til at skråle med på popsangene, når vi møder op til en koncert et sted derude, hvor det bimler for os alle et sted, imellem himmel og jord. Måske er det netop dét der skal til for at undgå at blive indlagt på et hospital for ødelagte ting?

Link til hele anmeldelsen

 



Jyllands-Posten  * * * * * *

Smæk til håbløse drømmere

Af Anders Houmøller Thomsen

... Et nyt nummer som "Grib Karpen" kan faktisk leve op til den fantastiske titel, der latterliggør fladtrådt "carpe diem"-filosofi. Det er et opmuntrende skulderklap til alle, der savner overskud til at gribe dagen hele dagen, og som er kørt træt i selvrealiserende drømmere.

TV-2 genfinder en tætpakket bandenergi med dynamiske bas/ guitar-figurer og holder sig mådeholdent til popformatet. Det er høj klasse, og det fungerer også fint, når der er soloudbrud i "Berlin". Den begynder melankolsk svævende med mindelser om Suedes "Europe Is Our Playground" og ender i et Pink Floyd-lignende klimaks. Brandt maler storbyen grå med et berlinertraume, der skærer direkte gennem hjertet på den forladte.

Den melodi-spindende "Sommeren med mig og Monika" er endnu et glimrende indslag, hvor bandet runder yndlings-temaet om uskyldskejtet ungdom.

Link til hele anmeldelsen







Nordjyske  * * * * * *

Musik til tiden

Af Ove Nørhave

...

Ikke mindst handler det om at holde fast, når det gælder, som det lyder i en af albummets mest iørespringende sange, den på én gang helt enkle og meget påtrængende "Frys" med et omkvæd, der ikke sådan lige er til at ryste af igen.

...

Meget af samme tætte, smådesperate melodiøsitet hviler over flere af de 11 nye sange på en cd, der rummer næsten alt, hvad man kan forlange af både hurtige hits med høj her-og-nu-effekt og så det lidt længere træk, der kræver større fordybelse.

I det sidste tilfælde melder "Berlin" sig hen imod slutningen som en lang, smuk stemningsberetning fra Berlin, som nok er noget af det tætteste, den fænomenale guitarist Hans Erik Lerchenfeldt - og dermed tv-2 - hidtil er kommet på at kysse stemningen fra en gruppe som Pink Floyd (farvet som dén jo er af David Gilmour).

Undervejs bliver man forkælet med musikalske lækkerier, hjulpet på vej af blandt andre en meget nærværende Connie Nielsen, digteren Jørgen Leth (i en telefonforbindelse ind over "Den øverste knap" om når formen holder sammen på tilværelsen) samt gruppen Panamah.

Og Aalborg Symfoniorke-ster brænder bare rent igen-nem i "Dig og så mig (og så alt det derude)". Hvor er det flot!

...

Og det er da slet ikke til at stå for, når Steffen Brandt et par steder lader nostalgien og ungdomsminderne om tidligere tiders uskyldsrene kærlighed få magten, stærkest i "Sommeren med mig og Monika" om at blive droppet som kæreste, fordi pigen syntes, at man var lidt for barnlig, men "hvordan skulle hun også kunne vide, hvor voksen jeg var indeni?".
















  Copyright © TV-2 & Stjernekasterne · Oplysninger kan frit citeres med kildeangivelse · Redaktion & layout: Stjernekasterne