Anmeldelser af koncerter
 
Alt for damerne - Ny
Berlingske Tidende
BT
Fyens Stiftstidende
Gaffa
Information
Jyllands-Posten
Nordjyske
Politiken
Woman
Århus Stiftstidende

Øvrige links om albummet:
Interview i Berlingske Tidende
Interview i Jydske Vestkysten
Interview i Århus Stiftstidende


Alt for damerne * * * * * *

Brand(t)godt

Måske burde man slet ikke anmelde TV-2s nye album „På kanten af småt brændbart", når man simpelthen elsker Steffen Brandt og det band stort set lige meget, hvad de laver - især når de laver ballader. Så ta' det med et gran salt eller lad være: „På kanten af småt brændbart" er et jublende skønt album fyldt med intelligent ordleg, der gør én overraskende glad for sit modersmål. Skrål med på „Big time og honning", funder lidt over „Herlev, det er skønt" og „Backstage i Løkken", dans tæt til „Lykke på rejsen" og kys livet en ekstra gang til „Bjørnen sover".

- Link til anmeldelsen

 

Berlingske Tidende * * * * * *

TV-2 i topform

TV-2 vender tilbage til den gode, pumpede firserlyd med en særdeles velsyngende og veltilpas Steffen Brandt i forgrunden. Magisteren fra Sjællandsgade i Århus gør igen mere end det bedste, han kan, og mere kan man vel ikke tillade sig at forlange.

Af Thomas Søie Hansen

... Den musikalske ledsagelse (til åbningsnummeret "Jordens Heldigste", red.) kunne gå direkte ind på »Fantastiske Toyota«. Lyden fra dengang er i det hele taget et nøgleord på nærværende udgivelse. TV-2 har genfundet lyden og den fremadrettede musikalske attitude ved at skrue tiden tilbage. Eller rettere - de lyder, som TV-2 anno 1981 ville lyde i 2002. Det er specielt karakteristisk på albummets tempofyldte numre.

Konklusionen på det skridt er hverken patetisk eller nostalgisk men derimod, at TV-2 rent musikalsk har fundet vejen hjem, og at de ikke har lydt bedre i mange, mange år

- Link til anmeldelsen

 

BT * * * * * *

TV-2 tilbage i topform

Steffen Brandt har haft antennerne ude.

Af PHenning Høeg

Anbefalet efterårsunderholdning: Find en dyb stol, skænk dig selv en ekstra stor kop kaffe, sørg for, at du kan se bladene falde udenfor og læg så TV2s nye helstøbte cd i afspilleren.

Sidst vi hørte fra Steffen Brandt og hans århusianske legekammerater, zigzaggede og svejede de lidt på albummet »Amerika«. Men på »På Kanten Af Småt Brændbart«, har den snart 25 år gamle kvartet igen fundet storformen.

- Link til anmeldelsen

 

Fyens Stiftstidende * * * * * *

Den er bedre når man lytter en gang til

Af Lene Kryger

...Teksterne er mindre filmiske end tidligere, og det klæder Steffen Brandt at tage udgangspunkt i erindringer og tankestrømme.

Musikalsk virker albummet noget bedaget, ikke mindst fordi TV-2 gør et forsinket og inderligt overflødigt knæfald for den ukropslige maskinmusik - effektivt hjulpet på vej af to af albummets fire producere: Halfdan E. og Eddie Bengtsson.

Heldigvis formår en bundloyal Nikolaj Steen at fremelske et retroagtigt og nostalgisk ekko af TV-2 traditionelle, tunge og guitarrockede lyd.

Melodisk har Peter Biker trukket det længste strå med kærlige "easylistening"-produktioner af titelnummeret og "Herlev, det er skønt".

Er albummet ikke epokegørende, så vinder det til gengæld ved flere gennemlytninger. Og i grunden er det helt rart at blive udfordret på sin udholdenhed - sådan som man gør det på "På kanten af småt brændbart"!

- Link til anmeldelsen

 

Gaffa * * * * * *

Driftssikkert TV-2 album

Af TJan Ostrup Poulsen

..."På Kanten Af Småt Brændbart" kan på den musikalske side betegnes som et af de mere driftssikre TV-2-album, der ikke tager de store chancer, men holder sig til det velkendte. Det klæder TV-2 fint. Dels fordi de aldrig har haft held med at forfølge tidens hurtige trends. Dels fordi TV-2 efterhånden har fuldt fokus på Steffen Brandts fine sangfortællinger. Alligevel gør TV-2 lidt af et musikalsk kup på flere af sangene ved at låne lidt fra deres egen fortid, der giver melodierne et friskt anstrøg af drengestreger.

- Link til anmeldelsen

 

Information

Forelsket i Lorteland

Af Klaus Lynggaard

... Pladen er bedst på midten, hvor sange som »Tornby Hotel,« den perfekte akustiske ballade, der ønsker »Lykke på rejsen,« den energiske »Drømmer kun om dig,« hvor TV-2 viser tidens unge 80'erretro-bands hvordan den ged skal barberes og endelig »Hunden bider,« alle ren årgangs-TV-2, bittersødt, (selv)ironisk, kærligt, analytisk, generøst og dog med bid nok til, at man ikke synker helt sammen i lænestolen: »Og fint nok hvad der står/i avisen man bare skal gøre/tage sig sammen f.eks./før problemerne vokser sig større/Det er muligt det sker/men det sker bare ikke for mig/fordi:/Jeg savner en som dig.«

- Link til anmeldelsen

 

Jyllands-Posten * * * * * *

Småbrændt Brandt

Af Uffe Christensen

... Uden at lette på slidte-sandheder-skuffen kan nøgternt konstateres, at Steffen Brandt fortsat er en mageløs tekst-smed. Men lad mig pille tre sange ud efter at have konstateret, at den røde tråd igen synes at være, at enhver er sin egens lykkes smed, at vi stadig - som han fastslog for år tilbage - skal kysse det satans liv (mens vi har det):

"På kanten af småt brændbart", "Herlev, det er skønt" og "Shakespeare i amerikansk politik" (der lige nu for mig står som pladens stærkeste sang.)

...Brandt giver kun sjældent sine egne bud på løsninger, men en sang som "Herlev, det er skønt" forekommer efterhånden lige lovlig triviel. Selv i en småbrændt Brandts univers.

- Link til anmeldelsen

 

Nordjyske * * * * * *

Stærkt Brandt-bart

Af Ove Nørhave

...Som oftest formår tv-2 at overrumple. Og mere end underholde. der er rigeligt at tage stilling til og fordøje på en plade, hvor tænksomme, yderst opmærksomhedskrævende tekster går op i en højere enhed med stærkt iørespringende melodier. Selv et eksperiment med voldsomme stilskift mellem vers og omkvæd i "Shakespeare i amerikansk politik" lykkes

 

 

Politiken

Genbrugsstationen gløder

Af Kim Skotte

... TV-2 har ikke haft en opskrift på fornyelse, men de har været kloge nok til at prøve at finde ny energi og en slags alternativ sammenhængskraft i en forøget variationsbredde. Ikke færre end fem producere har været involveret. Der er heldigvis ikke noget desperat logrende over denne jagt på De Vises Sound.

Man havde gerne hørt mere til den svenske Eddie Bengtsson, der har produceret de to retro-ørehængere 'Jordens heldigste' og 'Hunden bider'. Halfdan E. udfolder de mere collageagtige og kulturkommenterende 'Backstage i Løkken' og 'Shakespeare i amerikansk politik' og har nok så interessant også produceret den romantiske, sexet-knirkende 'Drømmer kun om dig' med Steffen Brandt i klædelig, tummelumsk duet med Sanne Gottlieb. For de mere traditionelle TV-2-produktioner står Nikolaj Steen og Peter Biker.

- Link til anmeldelsen

 

 

Woman (udkommer 20. november)

TV-2 har begået en genistreg...

Bølgerne fra Amerika-damperen har knap lagt sig, og nu er TV-2 her allerede igen. Denne gang med losseplads-udspillet På kanten af småt brændbart, der på ingen måde fortjener at havne i en container. For TV-2 har begået en genistreg, der på mange måder samler bandets lange karriere.

TV-2 parrer synth-energien fra 80'erne med tunge rockguitarer, der vil få Kurt Cobain til at rumstere af misundelse. Big time og honning er dette års bedste nummer, og hvem kunne tro, at indledningens smægtende dryp fra et velstemt keyboard kunne ende i et benhårdt omkvæd med Brandts traditionelt indfølte vokal som stemningsskaber? Nummeret definerer på mange måder På kanten af småt brændbart, der også udmærker sig ved at gå mere op i de musikalske detaljer end i Steffen Brandts veldrejede ord-ekvilibrisme.

Pladen er en orkester-plade, hvor alle bandmedlemmer får lov til at folde sig ud. TV-2 leger igen med forskellige producere, og denne gang lykkes eksperimentet.

Nikolaj Steen rocker, Halfdan E skramler og for Peter Biker lykkes alt på Herlev, det er skønt, hvor tidens så ombejlede børnefamilier med forstads-drømme får kærlige klap på køleren af familiebilen. TV-2 er tilbage på toppen, og eneste problem er, at det ikke kan blive ret meget bedre!

 

 

Århus Stiftstidende

Pletskud

Af Uffe Normand

I god takt med genbrugstemaet har musikken på dette tv-2-album sine rødder i bandets 80'er lyd. Alligevel lykkes det producerne, som der er en håndfuld af, at få musikken gjort nutidig og skarp. Med "På kanten af småt brændbart" laver tv-2 ikke den store musikalske revolution. Men det ville da også være synd - vi har det tv-2, vi fortjener.

Dejligt er det også at høre Tina Dickows stemme på "Herlev, det er skønt".

Forside | TV-2 | Nyheder | Diskografi | Biografi | Biografen | Koncerter | Gæstelisten
Stjernekasterne | Medlemsblad | Hitlisten | Lytterbreve | Konkurrence | E-mail | Søg

Copyright © TV-2 & Stjernekasterne. Oplysninger kan frit citeres - med kildeangivelse
Redaktion: Stjernekasterne. Booking: Århus Musikkontor. Web-house: Dialog Design