Anmeldelser af »for dig ku' jeg gøre alting«


Presseklip   >  Nyheder   >  OversigtAjour - 22.11.2007Berlingske Tidende * * * *
Mere sølv til sangskatten
Dagbladet Børsen * * * *
Tv-2 status quo
Fyens Stiftstidende * * * *
TV-2 fortsætter i samme spor
Fyns Amts Avis * * * * *
Man må låne og skylde i tv-2-land
Gaffa * * * *
Steffen Brandt & Co. fortsætter i fodsporene fra månelandingen
Information
"Det klinger flot og smaddermoderne"
JydskeVestkysten * * * *
Her er hit på hit
Jyllands-Posten * * * *
TV-2 lyder ualmindeligt meget som TV-2
Nordjyske Stiftstidende * * * * * *
TV-2 kan gøre alting
Politiken * * *
Genudsendelse med charme
Århus Stiftstidende * * * *
TV-2 ligner sig selv

Berlingske Tidende  * * * * * *

Mere sølv til sangskatten

TV-2 som TV-2 og TV-2 på udkik efter nye musikalske stier.

Af Thomas Søie Hansen

... Hvorfor, kunne man med en vis ret spørge, skal man gå i butikken og bytte en barolo i budgettet for den nye med TV-2, når man åbenbart har hørt det halve før?

Til det findes der kun ét svar: Sangene her er for gode til at blive overhørt.

Der er især nogle stemninger i dem, som end ikke fandtes på det virkelig glimrende »De første kærester...«. Sammen med den unge producer Thomas Troelsen, der blev født samme år som TV-2 første gang lod høre fra sig, har Brandt således fundet ind til kimen af det udtryk, som er TV-2s alene. Og det er i modsætning til Brandts jævnaldrende kolleger med Peter Gnags i spidsen et udtryk, som stadig hører mere hjemme på P3 end på det mere »voksne«, afdæmpede og joviale P4.
...

Dagbladet Børsen  * * * *  **

Tv-2 status quo

Steffen Brandt og co. forstaar stadig at bevaege og underholde

Af Erik Hansen

Med ' For dig ku jeg goere alting ' tager nationalklenodiet Tv-2 endnu en gang stikket hjem. Også med dette, bandets 16. studiealbum i karrieren, vil Tv-2 fortsat styrke sin position som et af landets mest folkekaere orkestre nogensinde.

...

Den Halfdan E-producerede ' Mere sympati på gaderne ' , der tekstmaessigt er inspireret af Noerrebro-urolighederne, har en god energi, ligesom det sidste nummer, ' Op al den ting ' , lander albummet fint inden bonusnummeret ' S.O.M.M.E.R ' .

...

Forsanger Steffen Brandt skriver fortsat fremragende tekster, der navigerer lytteren rundt i livets trummerum, sunget i vilden sky med en vokal, han på forbilledlig vis traekker alt det, den kan og så et lille stykke mere.

...

' For dig ku jeg goere alting ' er et glimrende album. ...

Fyens Stiftstidende  * * * *  * *

TV-2 fortsætter i samme spor

Af Simon Staun

TV-2 fortsætter i samme spor som på forrige, enormt succesrige album ”De første kærester på månen”. Måske derfor er coveret prydet af en banegård og et lyntog? Formlen er ikke ændret drastisk, og en sang som ”Randers Station” har samme ligefremme force som netop ”De første kærester på månen”.

En herlig typisk melodi og en simpel, men effektfuld tekst, som kun Brandt kan skære dem.

...

For søren da en fornem reklame for Randers Station!.

Link til hele anmeldelsen

Fyns Amts Avis  * * * * * *

Man må låne og skylde i tv-2-land

Af Jesper Hougaard Larsen

Temaerne på For dig ku' jeg gøre alting kredser om det helt afgørende dilemma: Skal jeg stikke af fra det hele - eller blive og tage kampen op? Et dilemma Brandt ofte har taget under kærlig behandling fra forskellige vinkler på tidligere udgivelser. Man kan vælge at stikke af på flere måder, f.eks. som pigen på Randers Station, der vil ud og af sted lige meget hvorhen. Fri og let om hjertet er hun på vej mod nye horisonter uden et endeligt mål.

Men man kan også stikke af fra livet ved så at sige at melde sig ud og tro, at det hele går af sig selv efter en nøje planlagt masterplan, som på Grib mig: Måske jeg bare troede/at Livet styrer som det vil/At det en dag vil gå op/nærmest helt af sig selv/men det er ikke sådan vi regner/og stykket går ikke altid op/man må låne og skylde/til hjertet har fået nok.

Men når jeg står ansigt til ansigt med et andet menneske, står jeg altid med noget af dette menneskes liv i min hånd. Og i det møde er jeg skyldig! Jeg skylder at være til stede, være ansvarlig, låne den anden nærvær, kærlighed og omsorg: Man må låne og skylde/til hjertet har fået nok. Hvis vi ikke låner og skylder hinanden noget, bliver vore medmennesker kun redskaber for vores egen selvudvikling og succes.

...

For dig ku' jeg gøre alting er en tur rundt i et landskab i bevægelse, hvor mennesker mødes og skilles, hvor tvivlen har sin plads, og hvor kærligheden som den ultimative drivkraft trods alt er i stand til at overvinde alt - måske!? Og så spiller den her togstation altså en utrolig stor rolle i Brandts sange - igen! Og det skyldes sikkert, at han hele tiden er i en venteposition: Han giver sig selv lov til at tro og håbe på, at selv om tvivl og ondskab hører med til livet, så findes det gode liv, hvis man tør stige på toget - fri og let om hjertet - og komme af sted ud i (tv-2-)land!

Link til hele anmeldelse

Gaffa  * * * * * *

Steffen Brandt & Co. fortsætter i fodsporene fra månelandingen

Af Ole Rosenstand Svidt

TV-2’s sidste album De Første Kærester På Månen blev massivt anmelderrost og deres største sællert i et årti, så man kan dårligt fortænke Steffen Brandt & Co. i at gøre som sidst, nemlig indkalde Thomas Troelsen og Halfdan E. til at producere henholdsvis de mest poppede og de lidt mere kantede sange.

Og igen fremelsker Troelsen TV-2’s klassiske firserdyder i form af en stribe hurtige sange med dunkende staccato-bas, ”åh-uh-åh”-omkvæd og Steffen Brandts stemme presset op i det højest mulige leje. Det fungerer fremragende på titelnummeret og Randers Station, der begge er fødte hits i fodsporene fra førnævnte månelanding, selv om de er så enkle, at man kan ærgre sig over ikke at have fået idéerne selv – også selv om man ikke er sangskriver...

Link til hele anmeldelsen

Information

"Det klinger flot og smaddermoderne"

Steffen Brandt og TV-2 er i for høj grad tilfredse med at lyde som sig selv

Af Klaus Lynggaard

... Både Halfdan E og Thomas Troelsen har gjort sig fortjent til deres producerhonorar, for det klinger flot og smaddermoderne hele vejen igennem. Der spilles smukt i alle positioner, og lortet swinger tilmed.

Og tre af sangene er reelt gode; især må sangen om pigen på "Randers Station" fremhæves som Brandt, når han er allermest empatisk og øm. Hvor den atypiske "Mere sympati på gaderne" strækker sig helt tilbage til gruppens allerførste albums i både metode og klang, og Brandt får på få linjer sagt meget om Frygtens DK anno 2007! ...

Link til hele anmeldelsen

JydskeVestkysten  * * * * * *

Her er hit på hit

Af John Petersen

... Han har været her før, Steffen Brandt, men det er en ny omgang ordleg, der udfordrer lytteren til at tage livet op ved det årlige servicetjek.

En sjælden dramatisk parforholdssang hedder denne gang »Hvis du går nu«, hvor angsten for at miste slår lytteren imod som en benhård kulde.

Atypisk er også »Mere sympati på gaderne«, der lyder som et udtræk fra en meget tidlig TV2-plade. Med sit wåuuuåå-omkvæd hentet fra en fjern fortid er der for alvor dømt fællessang på denne nye koncertfavorit.

»For dig ku’ jeg gøre alting« kalder på det bedste i lytteren. Smil, overskud og eftertænksomhed. Den gør det let, men ikke uvedkommende. Budskabet skal ikke tages mindre alvorligt, fordi det serveres som en møgbeskidt popsang...

Link til hele anmeldelsen

Jyllands-Posten  * * * * * *

TV-2 lyder ualmindeligt meget som TV-2

Af Jakob Lambertsen

... Det nærmeste, vi kommer noget kriblende på For dig ku' jeg gøre alting , er nogle sjove, fjedrende lyde på sangen Mere sympati på gaderne, som derudover udmærker sig ved at være den melodi og den tekst, der bedst
kunne have stammet fra TV-2's 26 år gamle debutalbum, Fantastiske Toyota. En af de få sange på albummet, der ikke udtrykker ungdommelig længsel.

Andre sange, der skiller sig en smule ud, er den bombastiske Jesus fra Jylland, som har hugget effektivt fra Depeche Mode, og Spodsbjerg-Tårs, som har et halsbrækkende tempo og et væld af øjebliksglimt fra det danske samfund.

Link til hele anmeldelsen

Læs også TV-2s bagkatalog får to til seks stjerner

Nordjyske Stiftstidende  * * * * * *

TV-2 kan gøre alting

Af Ove Nørhave

...’Hver eneste af de 12 nye sange fungerer på hver deres måde inden for de forholdsvis snævre rammer, som Steffen Brandt én gang for alle har udstukket.

Og om ikke ligefrem guderne, så i det mindste Brandt skal vide, at han og Gaul, Olesen og Lerchenfeldt er ude på steder, hvor de har bevæget sig før. Ganske mange gange endda.

Faktisk er hele 'For dig ku' jeg gøre alting' så umiskendeligt tv.2 fra første til sidste sekund. Men alligevel på en overrumplende ny og spændende måde. Hele vejen båret af en forfriskende lethed ' ind imellem ligefrem
gennemsigtighed ' i lyden, uden tvivl fremprovokeret af producerne Thomas Troelsen og Halfdan E., som har formået at give hver sang lys og luft.

....

Ikke en cd, man bliver færdig med lige med det første. Og tak for det!

Link til hele anmeldelsen

Politiken  * * * * **

Genudsendelse med charme

Af Kim Skotte

... TV-2 har prøvet at skeje ud, men det er svært, hvis man inderst inde måske føler, at man optræder med sjov hat og klovnenæse, når man prøver at danse moderne. Det er derfor oplagt nok en opgave for producerne, Thomas Troelsen og Halfdan E., at stikke til det velkonserverede herreorkester. De to producere har fået hver en halvdel at muntre sig med.

Troelsen synes i 1. halvleg mest optaget af at (gen)skabe et klassisk TV-2. Mest udfordrende for vanetænkningens kvælertag blandt Troelsens bidrag er ’Mere sympati på gaden’, hvor stemningen fra Lars H.U.G.s ’City Slang’ udsættes for noget, der næsten lyder som Serge Gainsbourgs kitschdrøm ’Bonnie & Clyde’. Hvilket viser sig at passe rigtig raffineret til Steffen Brandts veloplagte slogan-poesi: »Mere sympati på gaderne / og ingen meningsløs vold / vi er mange / vi vil gerne gå ude om natten«....

Link til hele anmeldelsen

Århus Stiftstidende  * * * * * *

TV-2 ligner sig selv

Af Uffe Normand

... Fætter kalder det livet, og det er altid berigende at høre fætter tv-2s modne og afklarede syn på lige netop det. Det afklarede er nemlig, at det aldrig bliver helt afklaret; livet rummer til stadighed paradokser, overraskelser og de særeste spillede puds fra skæbnen, som lige netop er de spot, fætter er en sand mester i at finde, bearbejde og fortælle på mundrette og velspillede popmelodier.

... Det mest interessante fra fætter er denne gang afsnittene om »jesus fra jylland«, »prinsessen holder fridag«, »spodsbjerg-tårs« og »20 sekunder til farvel«, hvor hans formuleringer er lige akkurat så uh-åh-fætters, som kun tv-2 kan være.

Hvor er det dejligt, du kom, fætter. Du må godt ændre dig lidt til næste gang, rykke dig lidt, selvom du er og bliver verdens bedste tv-2.

Link til hele anmeldelsen

  Copyright © TV-2 & Stjernekasterne · Oplysninger kan frit citeres med kildeangivelse · Redaktion & layout: Stjernekasterne